2009-07-18 14:05:28• hírek • Ferenczi Noémi

Román és magyar rendőrök ellenőrizték az autósokat

Szombaton Pusztadarócon végeztek közös közúti ellenőrzést a Szabolcs-Szatmár-Bereg és Szatmár megyei rendőrök. Az ellenőrzés célja elsősorban a román és a magyar rendőrök tapasztalatcseréje volt, hogy felhívják egymás figyelmét az adott ország rendszerében lévő kiskapukra, emellett a sofőrök informálása a közlekedési szabályok betartásának fontosságáról.

A közös akció konkrét célja az volt, hogy a határ két oldalán tevékenykedő hatóságok segítsen egymásnak eligazodni a hivatalos okmányokban.

Az ellenőrzés valamikor a délelőtti órákban vette kezdetét. A szatmári és a szomszédos magyarországi megye közlekedési rendőrei a pusztadaróci kanyarban állították meg az arra közlekedő autósokat. Ezúttal nem radaroztak, csupán az okmányokat ellenőrizték, vagyis a jogosítvány érvényességét, hogy be van-e fizetve a jármű kötelező biztosítása, érvényes-e a műszaki vizsgája stb. Sok autó, teherautó csomagterébe is bekukkantottak. Azt ellenőrizték, hogy szállítólevélen feltüntetett áru megfelel-e a tulajdonképpeni rakománynak.

 

A szombati közös ellenőrzést pénteken a magyarországi oldalon szervezett nagyszabású akció előzte meg, melyen két szatmári rendőr vett részt. Bartók Lászlót, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőr-főkapitányság alezredese a Szatmár.ro-nak elmondta pénteken az M3-as autópályán szervezett akció során kivétel nélkül minden járművet megállítottak. Jelen voltak a Vám- és pénzügyőrség, az állategészségügyi hatóság munkatársai is. Az ellenőrzés során csak kisebb szabálytalanságokat találtak.

„Nagyon fontos hogy együttműködjünk. Az osztrák szomszédokkal rendszeresek a közös akciók"- magyarázta az alezredes.

Elmondása szerint, Magyarországon sikerült némiképp határt szabni a gyorshajtóknak, hiszen az ezért kiszabható minimális pénzbírság 30 ezer forint, a maximális pedig 300 ezer (több mint ezer euró). A rögzített radarok felszerelése most van folyamatban.


Az okmányokat és a rakományt is megvizsgálták a rendőrök
Az okmányokat és a rakományt is megvizsgálták a rendőrök


A szabályok betratására hívták fel a sofőrök figyelmét
A szabályok betartására hívták fel a sofőrök figyelmét


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: